I dag, tisdag, så startar Fiskeforum 2024 – en en nationell konferens om fisk- och fiskefrågor. I två dagar pågår konferensen,  6–7 mars, på anrika Hotell Hasselbacken i Stockholm.

Fiskeforum är en konferens men också en viktig mötesplats där yrkes- och fritidsfiskare, fisketurismentreprenörer, produkt- och destinationsutvecklare, fiskerättsägare, myndigheter, finansiärer och vetenskapliga rådgivare samlas. Fiskeforum för samman hela fiskenäringen och nyckelaktörerna i det system som påverkar utvecklingen mot ett hållbart fiske i Sverige.

Fiskeforum 2024 arrangeras av:

 • Jordbruksverket
 • Havs- och vattenmyndigheten
 • Sportfiskarna
 • Sveaskog
 • Stiftelsen för Östersjölaxen
 • Svensk Sportfiskehandel
 • Sveriges fiskevattenägareförbund
 • Sveriges Fiskares Producentorganisation
 • Swedish Pelagic Federation Producentorganisation
 • Länsstyrelserna och
 • Sveriges fisketurismföretagare i samverkan med Landsbygdsnätverket.
Hållbart fiske

2022 års Fiskeforum handlade mycket om ett hållbart fiske och det är en viktig fråga även 2024. Den frågan är viktigare än någonsin mot bakgrund av larmrapporter om hur det är ställt med torsken i Östersjön, sill och strömming och läget för den vilda laxen. Alla som har hängt med i debatten och rapporteringen vet att 2023 tyvärr är ett mörkt år. Stiftelsen för Östersjölaxens årliga rapport, Laxrapporten, är ingen rolig läsning, när det gäller läget i vår älvar.

Årets konferens kommer därför, med nödvändighet, att handla mycket om ett hållbart fiske, fiskekvoter och vad som har hänt sedan 2022.

Stiftelsen för Östersjölaxen är medarrangör och kommer att rapportera från årets konferens här på vår hemsida, inte direkt och fortlöpande utan i rapporter och sammanställningar i och i samband med Fiskeforum 2024.

Du kan stödja Stiftelsen för Österlaxen i vårt arbete för att skydda den vilda laxen och den vilda öringen – bli laxskyddare!