Fiskarnas Rike är en naturdokumentär om vattnet och dess resa från fjällen ned till havet, I tre delar skildras strömmande vatten, våra sjöar och havet.

I den första delen finns de strömmande vattnen med, våra älvar, bäckar och åar.

“Det här är en filmserie som inger hopp. Den visar vilken förödelse vi har ställt till med i våra vatten, men också att det går att reparera de skador vi har orsakat. Under tre års tid gör dokumentärfilmaren Martin Falklind och hans team en magisk resa genom svenska älvar, sjöar och hav, till en undervattensvärld värld de flesta av oss knappt visste fanns. I serien får vi se hur vi har fiskat ut många av våra vatten, med kollapsade ekosystem som följd. Men vi får också se goda och konkreta exempel som tydligt visar att det går att reparera skadorna och att det går att vända utvecklingen till det bättre.”

Här finns även Stiftelsen för Östersjölaxen med och vårt arbete med att arrendera, lösa in fiskeplatser och på det sättet få bort fällor längs den svenska Östersjökusten. Ett arbete som du kan stödja genom att bli laxskyddare.

Laxskyddare

Fiskarnas Rike på SVTPlay