I fredags noterades en helt ny aktieobligation på Stockholmsbörsen, Laxobligationen eller Global Triple Impact Östersjölaxen som den egentligen heter. Laxobligationen ringdes in på Stockholmsbörsen under högtidliga former, och detta är ett nytt steg för Stiftelsen för Östersjölaxen att nå nya kontaktytor och intressenter för att rädda den hotade vilda laxen.

Stiftelsens chief investment officer Anders Wallgren säger – ” Jag är otroligt stolt och nöjd med vårt gemensamma arbete med denna produkt, som av börsen ansågs så nydanande i sin struktur att man ville ringa in den med bubbel och konfetti på Nasdaq Stockholm. Det är obligationens flersidiga fokus på hållbarhet och påverkan, som gör den så väldigt viktig, i en värld där gott kapital verkligen gör skillnad.  Jag ser fram emot vårt fortsatt arbete med att koppla kapital och avkastning till påverkan både globalt och för Östersjölaxen, och denna donation kommer göra stor skillnad i vårt outtröttliga arbete för den vilda Östersjölaxen.”

Den 17 januari börjar uppföljaren till Aktieobligation Global Triple Impact Östersjölaxen att säljas.