UNDER VINTER HAR NÅGRA AV SVERIGES VASSASTE FLUGBINDARE KROKAT ARM FÖR ATT GE ÖSTERSJÖLAXEN BÄTTRE FÖRUTSÄTTNINGAR. TILLSAMMANS AUKTIONERAR DE UT FLERA HUNDRA FLUGOR DÄR INTÄKTERNA OAVKORTAT GÅR TILL STIFTELSEN FÖR ÖSTERSJÖLAXEN OCH ARBETET MED ATT FÖRBÄTTRA LIVSSITUATIONEN FÖR DEN VILDA LAXEN.

Totalt samlar aktionen 34 flugbindare av yttersta klass. Initiativtagare Peter Ohlsson berättar:
– Vi auktionerar under vinter och vår ut fler än hundra flugor i olika omgångar och men även författaren Mattias Holmqvist, som precis utkommit med sin bok “Laxlycka”, har bidragit med ett exemplar av boken.

Med tre auktioner avslutade, har initiativet redan dragit in 10 000 kronor.
– Det är över vår förväntan men vi hoppas givetvis att det ska fortsätta på inslagen väg.

– Det här är ett fantastiskt initiativ som visar att vi är många som vill se livskraftiga vildlaxstammar i våra älvar, säger Thomas Johansson, verksamhetsledare för Stiftelsen för Östersjölaxen.

Peter är imponerad över uppslutningen och det engagemang som laxfiskarsverige har visat.
– Ambitionen har också varit att visa på att det finns ett stort gräsrotsengagemang som vi hoppas ska sprida sig och bli ännu större. Vi är många som vill och kan bidra till att förbättra situationen för laxen och havsöringen, avslutar Peter.

– Vi är förstås jättetacksamma, säger Thomas. En stor eloge till Peter och alla andra som bidragit. Det betyder mycket för oss och för den vilda Östersjölaxen.

Var med och buda
Håll utkik i den offentliga Facebook-gruppen “lax och öringsflugor”. Där arrangeras löpande flugauktioner under de kommande månaderna.

Länk till Facebook-grupp
https://www.facebook.com/groups/540901096069362/

Följande flugbindare har deltagit:
Peter Westin, Tomas Ljungkvist, Peter Ludvigsson, Philip Wahlberg, Hawzen Sharif, Henrik Båge, Mange Persson, Eive Andersson, Martin Johansson, Jan Brännström, Conny Lindberg, Anders Cederberg, Daniel Jonsson, Pär Jansson, Robin Carlsson, Jan Kalle Sundblad, Lars-Erik Wass, Erik Linder, Jacke Lindholm, Joakim Möller, Nils Lindberg, Joakim Jokke Edin, Daniel Persson, Christer Hägg, Lasse Nerstrand, Patrick Mossberg, Henric Edmundsson, Mikael Karlsson, Mikael Bergh, Staffan Johansson, Anders Hellström, Henrik Ellebye Madsen,